Horecacompetenties van de toekomst

Welke competenties moeten er aanwezig zijn in jouw zaak? Welke competenties zijn belangrijk om binnen de horeca samen duurzaam aan de slag te gaan?

Guidea deed een onderzoek naar de horecacompetenties die noodzakelijk zijn voor zowel een horecaondernemer als een -medewerker. Ze maakte een lijst met competenties die de volgende jaren meer en meer aan belang zullen winnen. Het zijn competenties die extra aandacht moeten krijgen, wil de onderneming ook op lange termijn blijven bestaan.

  • Gastvrijheid
  • Vakmanschap
  • Sociale competenties
  • People Management competenties
  • Leercompetenties
  • Multicompetentie of polyvalentie
  • Multiculturele en inclusieve competenties
  • Financiële competenties
  • Commerciële competenties
  • Digitale competenties
  • Circulaire economie / duurzaamheidscompetenties
  • Marketingcompetenties
  • Conceptontwikkeling

Met het traject “samenwerken, samengroeien” willen we jou, als horecaondernemer, ondersteunen om de vetgedrukte competenties in jouw bedrijf te versterken. Hierbij houden we rekening met jouw eigenheid en jouw specifieke werkcontext.

Meer informatie? Stuur een mailtje naar academie@horeca.be